Ansökan

Så här ansöker du!

Du ansöker hos kommunen där du bor och det är de som bestämmer om du får gå utbildningen. De flesta kommuner använder sig av ett webbaserat ansökningssystem som heter Alvis. De kommuner som har en annan ansökningsprocess har vi specificerat längre ner på sidan. Just nu finns vårt kursutbud i de flesta kommuner under våra tidigare namn: Svensk Vård & Kompetensutveckling (SVOK), ALEA Kompetens eller Exlearn.

Steg 1) Det enklaste sättet för dig att hitta till kurskatalogen i Alvis för din hemkommun är att söka på Google ”Alvis kurskatalog + (din hemkommun)”. Klicka på den aktuella länken.

Steg 2) Under fliken ”Skola” väljer du just nu något av våra tidigare namn för att se alla våra kurser: Svensk Vård & Kompetensutveckling, SVOK, ALEA Kompetens eller Exlearn. Bor du i Västerås skriver du i fältet ”Arena Utbildning”.

Steg 3) Välj vilken kurs du vill studera och om du vill studera på distans eller på plats i skolan.

Steg 4) Välj kursstarten som passar dig bäst.

Steg 5) Skapa ett studerandekonto och fyll i uppgifterna.

Steg 6) Kontrollera uppgifter och skicka in din ansökan. Invänta svar från din hemkommun. Det kan ta några veckor innan du får ett svar från kommunen om du har blivit antagen eller inte.
 


Intresserad av en tjänst vi erbjuder genom Arbetsförmedlingen?

För mer information om tjänsten du är intresserad av och för att veta om du är aktuell för tjänsten, vänligen kontakta Arbetsförmedlingen på din ort. Det är Arbetsförmedlingen som bedömer och tar beslut om du kan få gå utbildningen.

De tjänster vi erbjuder är:

För dig som bor i Botkyrka, Lidingö, Karlstad eller Karlshamn

Steg 1) Dessa kommuner använder sig av ett annat ansökningssystem som heter Open24.ist. Gå in på Google och sök på ”ansökan vuxenutbildning + (din hemkommun)”. Klicka på den aktuella länken.

Steg 2) Skapa ett konto eller logga in med personnummer och Bank ID om möjligt.

Steg 3) Tryck på ny ansökan eller ansök här och välj kurspaket.

Steg 4) Just nu finns vårt kursutbud i de flesta kommuner under vårt tidigare namn Svensk Vård & Kompetensutveckling eller SVOK. Sök på ”SVOK” eller ”Svensk vård ” och välj den kurs du vill studera och tryck på knappen fortsätt.

Steg 5) Fyll i uppgifterna och kontrollera att det stämmer.

Steg 6) Bifoga betyg om de inte finns hos kommunen och skicka sedan in din ansökan. Invänta svar från din hemkommun. Det kan ta några veckor innan du får ett svar från kommunen om du har blivit antagen eller inte.
 


För dig som bor i Sundbyberg

Steg 1) Denna kommun använder sig av ett annat ansökningssystem. Gå in på Google och sök på ”ansökan vuxenutbildning + (din hemkommun)”. Klicka på den aktuella länken.

Steg 2) Logga in med personnummer och Bank ID.

Steg 3) Tryck på Enhet och välj SVOK. Just nu finns vårt kursutbud i de flesta kommuner under vårt tidigare namn Svensk Vård & Kompetensutveckling eller SVOK.

Steg 4) Välj den kurs du vill studera och tryck på knappen gå vidare.

Steg 5) Fyll i uppgifterna och kontrollera att det stämmer.

Steg 6) Bifoga betyg och skicka sedan in din ansökan. Invänta svar från din hemkommun. Det kan ta några veckor innan du får ett svar från kommunen om du har blivit antagen eller inte.
 


För dig som bor i Gnesta eller Eslöv

Bor du i Gnesta och vill ansöka till någon av våra utbildningar måste du använda E-tjänst för vuxenutbildningen som finns på kommunens hemsida. Sök på Google ”ansökan vuxenutbildning gnesta” och tryck på den aktuella länken. Följ instruktionerna, fyll i uppgifterna och skicka in ansökan.

Bor du i Eslöv och vill ansöka till någon av våra utbildningar måste du skapa ett användarkonto på kommunens hemsida. Sök på Google ”ansökan vuxenutbildning eslöv” och tryck på den aktuella länken. Följ instruktionerna, fyll i uppgifterna och skicka in ansökan.
 


Blankettansökan

Gäller dig som bor i Kiruna, Gällivare, Pajala, Jokkmokk, Sollefteå, Krokom, Strömsund, Ludvika, Säter, Kungsör, Munkedal, Sotenäs, Färgelanda, Lysekil, Eksjö eller Valdemarsvik. För att ansöka måste du besöka vuxenutbildningen i din kommun och fylla i en blankett. Du kan också kontakta Studie- & yrkesvägledare inom vuxenutbildningen i din kommun för hjälp med din ansökan.
 


Vill du att vi ringer upp dig?

Tycker du att det är svårt att ansöka och vill ha hjälp av oss? Vår kundtjänst finns tillgänglig för dig och vägleder dig genom din ansökan.

Translate »