Arbeta som undersköterska

Ett meningsfullt och givande arbete där du gör skillnad!

Att arbeta som undersköterska handlar ofta om att skapa trygghet, både för vårdtagare och anhöriga. En viktig del av arbetet är att man har känsla för personlig omvårdnad så man kan ge det stöd som vårdtagaren behöver. Det är och kommer att vara stor efterfrågan på utbildade undersköterskor under minst 5 år enligt Arbetsförmedlingen.

Snittlön: 28 400 kr/mån

Efterfrågan: Stor i hela landet!

Utbildningslängd: Ca 1,5 år

Studieform: Distans, Klassrum, Kombination med SFI/SVA grund

 

Som undersköterska varierar arbetsuppgifterna beroende på var du arbetar. Om du är undersköterska inom hemtjänsten arbetar du med att ge stöd för att klara av det vardagliga i hemmet som att laga mat, göra inköp, sköta hygienen, byta kläder, sårvård och att ta medicin.

Undersköterskor på en vårdavdelning på ett sjukhus hjälper patienterna att tvätta sig och klä på sig. De bäddar, serverar mat och är ofta ansvariga för sjukmateriel och förråd på avdelningen. De kontrollerar patientens temperatur, mäter blodtryck, tar prover och lägger om sår.

På en vårdcentral kan du få utföra provtagningar t ex blodsocker och CRP, på en vårdavdelning varierar arbetet beroende på vilken avdelning du arbetar på. På en förlossningsavdelning kan en undersköterska vara till hjälp för barnmorska och läkare. Undersköterskor arbetar ofta i team med läkare och sjuksköterskor vid undersökningar och behandlingar.

Personliga egenskaper som är viktiga att ha:

• En vilja att jobba med människor
• Flexibel
• Samarbetsvillig
• Lyhörd
• Villig att lära sig nya saker
• Förstående
• Uppmärksam
• Positiv

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som undersköterska? Titta på filmen nedan!

 

Vi erbjuder yrkesutbildning till undersköterska och vårdbiträde i flera kommuner i Sverige. På vissa orter erbjuder vi klassrumsundervisning och på en del orter erbjuder vi endast distansstudier. På några av våra skolor kan du välja att kombinera yrkesutbildningen med SFI D eller Svenska som andraspråk grundläggande. Gå till vår utbildningssida och välj din hemkommun som studieort, område ”Vård & omsorg” samt utbildningsform ”Komvux – Yrkesutbildning” för att se om vi erbjuder yrkesutbildningen i din hemkommun.

 

 

Distans
Vi erbjuder distansundervisning via vår egen lärplattform Exlearn. Du har tillgång till handledning dagtid av behörig lärare via digitala verktyg. Det kan finnas möjlighet till viss handledning av behörig lärare via digitala verktyg utanför arbetstid (kväll/helg). För att kunna fullfölja dina studier krävs datorvana och tillgång till dator.

Klassrum
Vi erbjuder klassrumsundervisning på vår skola i Solna, Flemingsberg, Västerås, Falun och Karlstad.

Kombination med SFI D eller SVA grund
På vår skola i Solna och Västerås kan du välja att kombinera yrkesutbildning med språkutbildning. Det betyder att du kan studera SFI D eller Svenska som andraspråk grundläggande tillsammans med yrkesutbildning till undersköterska.

 

Är du intresserad och vill ha mer information om hur du ansöker? Klicka här!

 

Translate »