Vilket jobb passar dig?

Ung & arbetssökande?

Att vara ung och ny på arbetsmarknaden kan vara skrämmande. Speciellt om man inte har så mycket erfarenhet av att varken jobba eller söka ett jobb. YSM UNG är en tjänst genom Arbetsförmedlingen där du få stöd och hjälp att hitta vilket yrke du vill satsa på och vilken väg du ska gå för att nå ditt drömjobb. Du får också lära dig mer om hur det är att plugga vidare.

Ny i Sverige & arbetssökande?

YSM är en tjänst genom Arbetsförmedlingen där du som utrikesfödd får stöd i att hitta ett jobb som du vill studera till eller som du kan söka direkt. Du får lära dig hur det är att arbeta i Sverige, hur svensk arbetsmarknad fungerar och olika yrken där det finns stort behov av arbetskraft.

Hitta din framtid

– 5 tips till dig som vill hitta rätt jobb eller utbildning!

 
1. Börja med att fundera på vad som är viktigt för dig i ditt kommande yrkesliv. Vill du vara behjälplig för andra människor eller vill du hellre ha ett jobb inom data och teknik? Vill du jobba i ett arbetslag eller vill du hellre jobba ensam? Vill du jobba fysiskt eller ha ett kontorsjobb?

2. Tänk framtid! Är du öppen för nya möjligheter, till exempel flytta till annan ort eller till och med utomlands? Passar dina jobbplaner med din framtidsutsikt?

3. Gör en lista över yrken som passar din utbildning och bakgrund. Undersök sedan vilka möjligheter som finns till att studera om det behövs.

4. Undersök vilka tillgängliga utbildningar som finns som kan hjälpa dig vidare till ditt drömjobb. Om du hittar en utbildning som passar dig, sök då till utbildningen och förbered dig så mycket som möjligt.

5. Kolla dina kontakter. Hämta inspiration och möjlig arbetsgivarkontakt från din umgängeskrets.

Fortfarande osäker på ditt framtida jobb?

Vi har samlat några bra länkar till dig där du kan göra ett test för att se vilket jobb eller vilken utbildning som skulle passar dig.

Kolla gärna in lediga tjänster just nu hos vårt systerbolag Arena Personal!

Translate »