NYHET | SOLNA & UPPLANDS VÄSBY | YRKESUTBILDNING

 

Vi startar yrkesutbildning inom Lager & Logistik!

 

Bor du i Solna, Upplands Väsby, Danderyd, Täby, Sollentuna, Vallentuna, Vaxholm, Sigtuna eller Österåker? Då kan du ansöka till vår nya yrkesutbildning inom Lager & Logistik som vi startar på våra skolor i Solna och Upplands Väsby!
 
Vår vision är att du efter utbildning ska få jobb på lager och ha kunskaper att bygga en karriär inom lager och logistik. Du kommer utifrån en helhetssyn att få lära dig planera, samt styra och utforma ett företags material- och informationsflöden. Efter avslutad utbildning kommer du ut på arbetsmarknaden med
bred kunskap som är applicerbar på majoriteten av verksamheter inom Lager och logistik, avslutad truckutbildning, samt med tiden kunna klättra på karriärstegen.

Kombinera med SFI/SVA

Du erbjuds att studera SFI eller grundläggande svenska som andraspråk tillsammans med yrkesutbildningen Lager och logistik. Vi samarbetar med flera företag i branschen vilket ger dig tillgång till vårt kontaktnät. Vi genomför rekryteringsträffar, där du får prata med arbetsgivare och gå på anställningsintervju som kan leda till jobb. En stor del av utbildningen är förlagd till en arbetsplats.

I utbildningen ingår bland annat grunderna inom transportbokning och transporträtt, enklare lagerstyrning, godshantering och truckkörning, inventering och produktionsplanering samt godsmottagning och avsändning.

Kurser:
Orienteringskurs till yrket, 60 poäng (gäller SFI-kombo)
Plocklagerhantering, 100 poäng
Lageradministration och terminallogistik, 200 poäng
Lagerprocesser, 200 poäng SFI C (från aug 2021)
SFI D samt GRNSVA 2-4

 


Fler nyheter

Nyfiken på vad du kan läsa hos oss?

Vi erbjuder konkurrenskraftiga yrkesutbildningar inom bland annat Vård & omsorg och Barn & fritid. Vi har även ett webbaserat utbud på ca 155 distanskurser. Vi erbjuder gratis digital kurslitteratur i de flesta kurser genom vår egen lärplattform Exlearn. Kolla gärna in hela vårt utbud av utbildningar!

Translate »