Programmering
Om ämnet
Ämnet programmering behandlar hur mjukvaror skapas, anpassas och utvecklas samt programmeringens roll i informationstekniska sammanhang som datorsimulering och praktisk datoriserad problemlösning.
Ämnets syfte
Undervisningen i ämnet programmering ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om programmeringens grunder, färdigheter i att tillämpa relevanta metoder för programutveckling och förmåga att lösa programmeringstekniska problem. Undervisningen ska även bidra till att eleverna utvecklar förmåga att analysera, designa och vidareutveckla program. Undervisningen ska också bidra till att eleverna utvecklar kunskaper om några vanligt förekommande programspråk samt traditioner och nya trender i utvecklingen av programspråk. Dessutom ska undervisningen leda till att eleverna utvecklar kunskaper om datorns användning i samhället och datorns möjligheter och begränsningar.
I undervisningen ska eleverna ges möjlighet att arbeta i projekt och att enskilt eller i grupp utföra programmeringsuppgifter av varierande komplexitet och inom olika tillämpningsområden.
Kurskod: PRRPRR01, PRRPRR02
Poäng: 100 gymnasiepoäng
Studietakt: Valfri
Studieform: Distans
Kursfakta
Kursnamn: Programmering 1
Kurskod: PRRPRR01
Studietakt: Valfri
Gymnasiepoäng: 100
Behörighetskrav
Svensk grundskola eller motsvarande kunskaper.
Kurslitteratur
Programmering 1 med C++ Lärobok
Förlag: Thelin läromedel
ISBN13: 978-91-7379-173-1
Programmering 1 C++ Arbetsbok
Förlag: Thelin läromedel
ISBN13: 978-91-7379-174-8
Kursfakta
Kursnamn: Programmering 2
Kurskod: PRRPRR02
Studietakt: Valfri
Gymnasiepoäng: 100
Behörighetskrav
Betyg i Programmering 1.
Kurslitteratur
C++ Direkt
Skansholm J
Förlag: Studentlitteratur
ISBN13: 978-91-44-07603-4
Du studerar på distans via vår egen lärplattform Exlearn. Du har tillgång till handledning dagtid av behörig lärare via digitala verktyg. Det kan finnas möjlighet till viss handledning av behörig lärare via digitala verktyg utanför arbetstid (kväll/helg). För att kunna fullfölja dina studier krävs datorvana och tillgång till dator.
Du väljer själv i vilken takt du vill studera, det vill säga hur många veckor kursen/utbildningen ska pågå. Vanligtvis pågår en kurs mellan 5, 10, 15 eller 20 veckor. För mer information kontakta vuxenutbildningen i den kommun där du bor.
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Läs mer på www.csn.se
Vi erbjuder dessutom gratis digital kurslitteratur i de flesta kurser!