NYHET | YRKESUTBILDNING |

 

Vi inleder samarbete med SkiStar, Kläppen Ski Resort och Stöten!

 

Arena Utbildning, en del av Arenakoncernen, har inlett ett samarbete på yrkesutbildningar tillsammans med SkiStar, Kläppen Ski Resort och Stöten med början av 2022.

Den svenska arbetsmarknaden präglas av matchningsproblem där få lediga jobb inte ställer utbildningskrav samtidigt som ett stort antal av de personer som är arbetssökande saknar rätt utbildning.

Även innan pandemin slog till var kompetensbrist inom besöksnäringen en stor utmaning – men nu har bristen på personal påverkat hela branschens återhämtning, enligt branschorganisationen Visita.

Carolina Jansson på SkiStar (Sälen, Vemdalen och Åre), Lena Eriksson på Kläppen Ski Resort och Erik Blank på Stöten vill bidra till att kompetensförsörja branschen och genom samarbetet bidra till att matchningen på den svenska arbetsmarknaden blir bättre.

För att klara den egna kompetensförsörjningen både på kort och lång sikt startar SkiStar, Kläppen Ski Resort och Stöten med Arena Utbildning ett samarbete för att utbilda Bovärdar och rekryteringsutbildningar inom bl a lokalvård, service.

”Att erbjuda adekvata utbildningar som leder till arbete är ett av våra viktigaste uppdrag för att bidra till kompetensförsörjningen”, säger Rikard Sundin, Rektor på Arena Utbildning.

Utbildningen kommer att erbjudas på uppdrag av ett antal kommuner där Arena utbildning bedriver kommunal vuxenutbildning på entreprenad samt Arbetsförmedlingen vad gäller rekryteringsutbildningar.
 
För mer information, vänligen kontakta:

HR Specialist – SkiStar
Carolina Jansson, carolina.jansson@skistar.com

HR-chef – Kläppen Ski Resort
Lena Eriksson, lena.eriksson@klappen.se

Fastighetschef – Stöten
Erik Blank, erik.blank@stoten.se

VD – Arena Utbildning
Rasmus Rossi, rasmus.rossi@arenakoncernen.se

 

Nyfiken på vad du kan läsa hos oss?

Vi erbjuder konkurrenskraftiga yrkesutbildningar inom bl a Vård & omsorg, Barn & fritid, El & energi samt Lager & logistik. Vi har även ett webbaserat utbud på ca 155 distanskurser. Vi erbjuder gratis digital kurslitteratur i de flesta kurser genom vår egen lärplattform Exlearn. Kolla gärna in hela vårt utbud av utbildningar!

Translate »