Hotell Våningsservice

Intresserad av ett arbete med service och bemötande i fokus?

Det råder en stor brist på utbildad och kompetent personal inom besöksnäringen i Sverige. Denna yrkesutbildning passar dig som på kort tid vill komma ut i arbete inom hotellnäringen. På hotell, värdshus, konferensanläggningar, SPA-anläggningar och bed and breakfast tar du emot gäster, ser till att de får den service de förväntar sig, iordningställer ibland för möten och konferenser och tar hand om våningsservice som städning och bäddning.

Det är många olika yrken inom områden våningsservice, försäljning, konferens, mässor och övriga event samt reception som samarbetar för att ge gäster och besökare en bra upplevelse under deras vistelse på anläggningen.

Poäng: 800 gymnasiepoäng

Studietid: 33 veckor

Utbildningsform: Klassrum

Studieort: Sundsvall

Studietakt: Heltid, 100%

 

Hotell Våningsservice är en utbildning för dig som vill arbeta på hotell med lokalvård och service, som t ex att duka för frukost och annan matservering. Du får även grundläggande kunskaper om att arbeta i reception. Om du inte har svenska som modersmål kan du söka om du har Sfi D vid kursstart. Utbildningen innehåller både teori och praktik. Studietakten är heltid på dagtid. Våra lokaler är i centrala Sundsvall, men vi startar på distans pga. av covid.

 

 

Kurs Kurskod Poäng
Service & bemötande 1 SEVSEV01 100
Logi RECLOG0 100
Reception 1 RECREC01 100
Frukost och bufféservering SERFRU0 200
Våningsservice 1 VAIVAI01 100
Våningsservice 2 VAIVAI02 100
Våningsservice 3 VAIVAI03 100
Orienteringskurs KGYORI11f 100

 

 

Betyg i SFI C eller motsvarande kunskaper.

 

 

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). OBS! Gäller ej SFI studier. Läs mer på www.csn.se

 

 

15% av kurstiden består av APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

 

 

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Efter avslutad utbildning kan du arbeta på hotell och andra typer av boenden där städ och service är en stor del av verksamheten.

 

 

Validering klarlägger kunskapsnivån för att kunna anpassa dina studier efter dina behov, i vissa fall kan studietiden då förkortas. Validering ger dig möjlighet att få din kunskap och kompetens synliggjord, dokumenterad och erkänd. Kontakta Arena Utbildning på den ort du önskar göra validering för mer information.

 

 

Du ansöker hos Vuxenutbildningen i Sundsvall kommun. Det är kommunen som bestämmer om du får gå utbildningen. Om du är skriven i en annan kommun kan du göra en IKE-ansökan. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för mer information.
 
Klicka här för att ansöka till yrkesutbildningen >>

 

Translate »