SFI D/SVA grund + Lagerarbetare

Stora möjligheter till arbete inom lager & logistik!

Det finns ett stort behov av plock- och lagerarbetare. Nu har du chansen att studera SFI D eller SVA grund tillsammans med yrkesutbildning inom lager & logistik. Vi samarbetar med flera företag i branschen och under utbildningen får du tillgång till vårt kontaktnät. Vi genomför rekryteringsträffar, där du får prata med arbetsgivare och gå på anställningsintervju som kan leda till jobb.

Kursnamn: Lager och terminal

Kurskod: FTXAAR

Poäng: 1400 poäng

Studietid: Varierar beroende på språknivå

Studieform: Heltid, klassrum

Utbildningsort: Solna eller Upplands Väsby

Sökbar i dessa kommuner: Solna, Sollentuna, Täby, Danderyd, Sigtuna, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Österåker, Ekerö

 

Under utbildningen varvar vi språkundervisning och yrkesteori med praktiska moment. Du lär dig svenska och får dessutom god inblick i yrket och ökad arbetslivserfarenhet. En stor del av utbildningen är förlagd till en arbetsplats, där man tillsammans med en handledare utvecklar och fördjupar sina kunskaper.

Utbildningen inleds med Orienteringskurs 1C på tre veckor (60p) för att få de bästa förutsättningarna för att klara av din utbildning. Därefter läser du SFI D-kurs parallellt med två yrkeskurser. När du har läst klart SFI D-kurs fortsätter du att studera Svenska som andraspråk grundläggande.

I utbildningen ingår bland annat grunderna inom transportbokning och transporträtt, enklare lagerstyrning, godshantering och truckkörning, inventering och produktionsplanering samt godsmottagning och avsändning.

Efter avslutad utbildning får du ett truckkort med behörigheterna A1 och A2 som är användbart och eftertraktat när du söker jobb inom lager och logistik.

I utbildningen ingår APL (praktik) där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken och utveckla din kommande yrkesroll. Under APL följer du din handledares schema på den arbetsplats där du gör din praktik. APL omfattar minst 15% av utbildningen.

 

 

Varmt välkommen till Arena Utbildning i Solna och Upplands Väsby! Vi startar utbildningen på den skolan där flest elever blivit antagna. Hos oss på Arena Utbildning möter du engagerade och kompetenta lärare, som hjälper dig att lyckas med dina studier.

Solna

Adress:
Smidesvägen 10-12, våning 2
171 41 Solna

Upplands Väsby

Adress:
Industrivägen 22B
194 77 Upplands Väsby

 

 

Kurs Kurskod Poäng
Orienteringskurs kursintroduktion KGYORI11CKU
SFI D, studieväg 2 och 3
Orienteringskurs studie- och yrkesval KGYORI11AKU
Orienteringskurs yrkessvenska KGYORI11FKU
Svenska som andraspråk grundläggande GRNSVA2 700
Plocklagerhantering LAGPLO0 100
Lageradministration och terminallogistik LAGLAG0 200
Lagerprocesser LAGLAP0 200

 

 

För att ansöka till vår utbildning ska du vara godkänd i SFI C eller ha motsvarande kunskaper. Du har möjlighet att studera SFI B och C hos oss på vår skola i Solna eller Upplands Väsby.

 

 

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). OBS! Gäller ej SFI studier. Läs mer på www.csn.se

Vi erbjuder dessutom gratis digital kurslitteratur!

 

 

Efter att du studerat alla kurser hos Arena Utbildning är du utbildad lagerarbetare. För att uppnå en fullständig gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser.

 

 

Är du intresserad och vill ha mer information om hur du ansöker? Klicka här!

 

Translate »