Lokalvård & Service

Arbetsmarknadsutbildning genom Arbetsförmedlingen

 
Vill du vara med bidra till ökad trivsel och välbefinnande i samhället? Då är detta utbildningen för dig! På uppdrag av Arbetsförmedlingen erbjuder vi en utbildning inom lokalvård och service.

Utbildningen innehåller fyra olika inriktningar:

– Lokalvård
– Hemservice
– Servicevärd inom vården
– Service grund

Studietid: Utbildningens längd varierar beroende på individuella förutsättningar och förkunskaper

Utbildningsform: Klassrum

Studieort: Skövde

Studietakt: Heltid, 100%

Sökbar genom Arbetsförmedlingen i: Skövde

 

Arbetsmarknadsutbildningen inom lokalvård ger dig den kompetens som krävs för att få anställning inom branschområdet. Under utbildningstiden får du tillgång till ett nätverk av arbetsgivare och arbetsplatskontakter samt kontakt med företag med rekryteringsbehov. Då efterfrågan på utbildad arbetskraft inom lokalvård är stor har du goda utsikter till arbete efter utbildningen.

I utbildningen får du utveckla de kompetenser och förmågor som efterfrågas i arbetslivet. All teori är kopplad till praktiskt hantverk eller praktiska situationer för att du ska få en förståelse för helheten i utbildningen. Lärarna arbetar med varierande undervisningsformer för att du ska få lära dig på det sätt som passar dig bäst. Du arbetar både individuellt och i grupp och ofta med uppgifter och projekt som är inspirerade av lokala arbetsgivare.

 

 

Varmt välkommen till Arena Utbildning i Skövde! Du hittar vår skola i centrala Skövde på Gesällgatan 5. Hos oss på Arena Utbildning möter du engagerade och kompetenta lärare, som hjälper dig att lyckas med dina studier.
 

 

 

Arbetsmarknadsutbildningen levereras i form av moduler. Modulerna sätts samman till olika utbildningspaket och planeras individuellt under en två veckors inledande test- & kartläggningsmodul. Rikttider och vilka moduler som du ska genomföra planeras i din individuella utbildningsplan, utifrån dina förutsättningar och behov.

– Inriktningen lokalvård ger dig kompetens att arbeta som lokalvårdare på flera olika platser tex. kontor, skolor, industrier och transporter. Rikttid 12 veckor.

– Inriktningen hemservice ger dig kompetens att arbeta med hushållsnäratjänster så som hemstädning och enklare trädgårdsskötsel. Rikttid 11 veckor.

– Inriktningen servicevärd inom vården ger dig kompetens att arbeta inom hemtjänst, äldreboende och andra vårdinrättningar. Rikttid 10 veckor.

– Inriktningen service grund ger dig kompetensen som krävs i olika serviceyrken, en god grund för arbete med stor vikt vid god service. Rikttid 3 veckor.

 

 

APL, arbetsplatsförlagt lärande, ingår i samtliga inriktningar, vilket ger dig möjlighet att knyta viktiga kontakter som kan leda till jobb. Fyra veckor APL ingår i varje inriktning. Vi samarbetar med företag på orten för att omsätta det du lärt dig på utbildningen till arbetsmarknaden. Det är också ett ypperligt tillfälle att få erfarenhet på sitt CV och färska referenser.

 

 

Vi kan erbjuda dig ett SRY eller PRYL yrkesbevis om du bedöms ha tillräckligt goda kunskaper för att klara av de olika testen. Yrkesbeviset är en bekräftelse på din goda kompetens och har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

 

 

Utbildningen bedrivs normalt på heltid som omfattar 40 timmar/vecka. Utbildningens längd varierar beroende på individuella förutsättningar och förkunskaper.

 

 

Utbildningen vänder sig till dig som är inskriven hos Arbetsförmedlingen och vill arbeta inom lokalvård. Arbetsmarknadsutbildningen bedrivs av Arena Utbildning på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

 

 

Arbetsmarknadsutbildningen bedrivs av Arena Utbildning på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Det är Arbetsförmedlingen som bedömer och tar beslut om du kan få gå utbildningen. Ta kontakt med Arbetsförmedlingen för att få veta mer och anmäla intresse för utbildningen.

 

Translate »