Reception & Konferens

Vill du ha ett socialt och serviceinriktat arbete?

Turismen är viktig i näringslivet och omfattar arbetsområden inom besöks- och resenäringen: bo, äta, göra, resa och sälja. Denna utbildning passar dig som vill arbeta i reception eller med arbetsuppgifter som förekommer vid konferenser. Arbetet kan till exempel omfatta att ta emot gäster och kunder vid incheckning och utcheckning, kassahantering och rumsbokning samt bemötande av gäster i olika situationer. Att planera, organisera och genomföra möten, aktiviteter och evenemang. Arbetsuppgifterna handlar i grunden om att få gästerna att trivas, oavsett om det är ett litet pensionat eller ett stort hotell som är arbetsplatsen. Det är ett socialt arbete där du möter många människor. Därför är det viktigt med bra bemötande.

Poäng: 1200 gymnasiepoäng

Studietid: 51 veckor

Utbildningsform: Klassrum

Studieort: Sundsvall

Studietakt: Heltid, 100%

 

Reception och Konferens är en utbildning för dig som vill arbeta i reception eller med arbetsuppgifter som förekommer vid konferenser. Arbetet kan omfatta att ta emot gäster och kunder vid in- och utcheckning, kassahantering och rumsbokning samt att organisera möten och aktiviteter. Utbildningen innehåller både teori och praktik. Studietakten är heltid på dagtid. Våra lokaler är i centrala Sundsvall, men vi startar på distans pga av covid.

 

 

Kurs Kurskod Poäng
Service & bemötande 1 SEVSEV01 100
Logi RECLOG0 100
Reception 1 RECREC01 100
Reception 2 RECREC02 100
Reception 3 RECREC03 100
Frukost och bufféservering SERFRU0 200
Våningsservice 1 VAIVAI01 100
Besöksnäringen AKTBEO0 100
Drycker och ansvarsfull alkoholservering DRYDRC0 100
Engelska 5 ENGENG05 100
Konferens och evenemang KONKOF0 100
Konferens 1 KONKOF01 100

 

 

Svensk grundskola eller motsvarande kunskaper.

 

 

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Läs mer på www.csn.se

 

 

15% av kurstiden består av APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

 

 

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper.

 

 

Validering klarlägger kunskapsnivån för att kunna anpassa dina studier efter dina behov, i vissa fall kan studietiden då förkortas. Validering ger dig möjlighet att få din kunskap och kompetens synliggjord, dokumenterad och erkänd. Kontakta Arena Utbildning på den ort du önskar göra validering för mer information.

 

 

Du ansöker hos Vuxenutbildningen i Sundsvall kommun. Det är kommunen som bestämmer om du får gå utbildningen. Om du är skriven i en annan kommun kan du göra en IKE-ansökan. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för mer information.
 

Klicka här för att ansöka till yrkesutbildningen >>

 

Translate »