Yrkespaket Receptionist

Vill du vara ansiktet utåt i mötet med gästerna?

Hotellreceptionister arbetar med att checka in och ut, sköta bokningar, svara på frågor eller på andra sätt ge service till gästerna. De bokar biljetter, informerar om sevärdheter, sköter telefonväxeln och tar emot betalning. Ofta utför de även andra uppgifter på hotellet, som att ordna frukostbuffé, servera i restaurangen eller sköta städuppgifter. Receptionisten är ansiktet utåt, den person som besökaren först möter, både fysiskt, digitalt och i telefon.

Nationella yrkespaket

Skolverket har, i samråd med branschkunniga, utformat nationella yrkespaket för sammanhållna yrkesutbildningar, som motsvarar kompetenskraven i arbetslivet. Läs mer hos Skolverket.

Receptionist är ett nationellt yrkespaket på 1200 poäng och tar 60 veckor på heltid eller 120 veckor på halvtid.

Kursnamn: Receptionist

Kurskod: HTXAGN

Poäng: 1200 gymnasiepoäng

Utbildningsform: Distans

Studietakt: Heltid, Halvtid

 

Kurs Kurskod Poäng
Service och bemötande 1 SEVSEV01 100
Logi RECLOG0 100
Reception 1 RECREC01 100
Frukost- och bufféservering SERFRU0 100
Besöksnäringen AKTBEO0 100
Engelska 6 ENGENG06 100
Konferens och evenemang KONKOF0 100
Konferens 1 KONKOF01 100
Reception 2 RECREC02 100
Reception 3 RECREC03 100
Drycker och ansvarsfull alkoholservering DRYDRC0 100
Våningsservice 1 VAIVAI01 100

 

Lämplig kurs att komplettera med:

Kurs Kurskod Poäng
Resmål och resvägar RESREM0 100

Övriga språkkunskaper är en fördel.

 

 

Arbetsförmedlingens webb kan du läsa deras prognoser. Sök på hotellreceptionist eller receptionist.

 

 

Godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk från grundskolan eller från grundläggande vuxenutbildning.

 

 

Du studerar på distans via vår egen lärplattform Exlearn. Du har tillgång till handledning dagtid av behörig lärare via digitala verktyg. Det kan finnas möjlighet till viss handledning av behörig lärare via digitala verktyg utanför arbetstid (kväll/helg). För att kunna fullfölja dina studier krävs datorvana och tillgång till dator.

 

 

Du kan välja att studera utbildningen på heltid eller halvtid. Observera att lokala avvikelser kan förekomma. För mer information kontakta vuxenutbildningen i den kommun där du bor.

 

 

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

 

 

Du får betyg i varje kurs. Dessutom får du dokumentet ”Sammanhållen yrkesutbildning – bilaga till utdrag ur betygskatalog”. Det är ett dokument som visar att du läst samtliga kurser inom yrkespaketet. Du måste själv beställa dokumentet av din kommun. Hänvisa till den här länken samt texten längst ner i Skolverkets författningssamling SKOLFS 2012:8.

För att uppnå en fullständig gymnasieexamen (om du vill bli behörig till utbildning på universitet och yrkeshögskola) behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser.

 

 

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Läs mer på www.csn.se

Vi erbjuder dessutom gratis digital kurslitteratur i de flesta kurser!

 

 

Är du intresserad och vill ha mer information om hur du ansöker? Klicka här!

 

Translate »