Vårdbiträde
Arbetsmarknads-
utbildning

För dig som vill arbeta som vårdbiträde eller personlig assistent

 
Tycker du om att arbeta med människor och har en god empatisk förmåga? Då är detta utbildningen för dig! På uppdrag av Arbetsförmedlingen erbjuder vi en utbildning till vårdbiträde eller personlig assistent. Detta arbete handlar om det praktiska omsorgsarbetet där du stöttar patienter eller brukare i deras vardag.

Poäng: 800 gymnasiepoäng

Studietid: Ca 40 veckor

Studieform: Heltid, klassrum

Utbildningsort: Borås, Halmstad, Helsingborg, Katrineholm, Mjölby, Nyköping, Nässjö, Stockholm, Umeå, Uppsala, Västerås

Sökbar genom Arbetsförmedlingen i: Borås, Halmstad, Helsingborg, Katrineholm, Mjölby, Nyköping, Nässjö, Stockholm, Umeå, Uppsala, Västerås

 

Arbetsmarknadsutbildningen består av en förberedande utbildningsdel och en yrkesutbildningsdel. Den förberedande delen består av en testmodul och en basmodul. Syftet med testmodulen är att du, under ca 3 veckor, får möjlighet att pröva på yrket och se om du har intresset och förutsättningarna som krävs för att klara utbildningen och arbetet.

Basmodulen på ca 9 veckor är till för dig som behöver en längre tid att förbereda dig för yrkesutbildningen. Du kanske behöver mer kunskaper om branschen eller branschens språk.

I yrkesutbildningen studerar du 7 kurser från Vård- och omsorgsprogrammet. Det ingår 2 perioder med APL (Arbetsplatsförlagt lärande) och utbildningen är ca 40 veckor lång. Utbildningen bedrivs normalt på heltid och omfattar då 40 timmar/vecka.

Titta på filmen nedan om du vill veta mer om hur det är att arbeta som vårdbiträde!

 

 

Kurs Kurskod Poäng
Hälsopedagogik HALHAL0 100
Medicin 1 MEDMED01 150
Etik och människans livsvillkor MÄNETI0 100
Psykiatri 1 PSYPSY01 100
Psykologi 1 PSKPSY01 50
Specialpedagogik 1 SPCSPE01 100
Vård- och omsorgsarbete 1 VÅRVÅR01 200

 

SFI D eller motsvarande. Det är viktigt att du kan kommunicera bra på svenska och klara av att dokumentera saker som händer i arbetet. Du måste vara anmäld hos Arbetsförmedlingen för att kunna gå denna utbildning.

 

Det ingår 2 perioder med APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning.

 

Efter att du har studerat alla kurser hos Arena Utbildning är du utbildad vårdbiträde/personlig assistent. Vid avslut får du betyg och intyg.

 

Validering klarlägger kunskapsnivån för att kunna anpassa dina studier efter dina behov, i vissa fall kan studietiden då förkortas. Validering ger dig möjlighet att få din kunskap och kompetens synliggjord, dokumenterad och erkänd. Kontakta Arena Utbildning på den ort du önskar göra validering för mer information.

 

Arbetsmarknadsutbildningen bedrivs av Arena Utbildning på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Det är Arbetsförmedlingen som bedömer och tar beslut om man kan få gå utbildningen. Ta kontakt med Arbetsförmedlingen för att få veta mer och söka till utbildningen.

Translate »