NYHET | HELSINGBORG | VUXENUTBILDNING

 

Vi öppnar i Helsingborg!

 

Arena Utbildning hjälper dig som snabbt vill komma ut i arbete eller vidare till högre studier. Vi hjälper dig att bli bättre på svenska och samtidigt lära dig ett yrke! Våra utbildningar är förlagda måndag-fredag i våra ljusa och fina lokaler på La Cours Gata 4 i Helsingborg.

Omvårdnad

Under utbildningen varvar vi språkundervisning och yrkesteori med praktiska moment. Du får lära dig svenska får dessutom god inblick i yrket omvårdnad.

Inom omvårdnadsyrket varierar arbetsuppgifterna beroende på var du arbetar. Arbetsuppgifterna innebär praktisk omsorg och hemskötsel.

Om du arbetar inom hemtjänsten arbetar du med att ge stöd för att klara av det vardagliga i hemmet som att laga mat, göra inköp, sköta hygienen, byta kläder, sårvård och att ge medicin. Arbetet på ett vårdboende innebär att du hjälper patienterna att tvätta sig och klä på sig, bäddar, serverar mat och kontrollerar patientens temperatur, mäter blodtryck, tar prover och lägger om sår. Du tar ut dem på promenader

Lager, logistik, transport

Under utbildningen varvar vi språkundervisning och yrkesteori med praktiska moment. Du får lära dig svenska och får dessutom god inblick i yrket och ökad arbetslivs-erfarenhet. En del av utbildningen är förlagd till en arbetsplats, där man tillsammans med en handledare utvecklar och fördjupar sina kunskaper. Du träffar branschföreträdare och arbetsgivare, vilket ökar möjligheterna till att få anställning.

Lager/logistik/transport är ett inom logistiken hos företag med lagerhållning. Det handlar här om systematisk förvaring och administration av varor i lager. För optimering av lageradministrationen använder företagen en logistikprogramvara. På så sätt kan processer som inkommande varor, transport och lagring rationaliseras. Inom lagerlogistik kan man dessutom utbilda sig till ett eget yrke – en auktoriserad personal för lagerlogistik. Denna personal ansvarar för logistisk planering och organisation.

Arbetsuppgifterna består i att ta emot, plocka, lasta, förvara, transportera och packa varor. Lagringen av varorna måste ske på korrekt sätt utifrån tillstånd och egenskaper (t.ex. fasta, flytande, explosiva, giftiga, skadliga varor). Dessutom måste lastplaner och körplaner utformas utifrån lagar och föreskrifter. Lagerlogistiken tjänar till att reglera och förbättra material-, informations- och värdeflödet, från anskaffande till omsättning.

 


Fler nyheter

Nyfiken på vad du kan läsa hos oss?

Vi erbjuder konkurrenskraftiga yrkesutbildningar inom bland annat Vård & omsorg och Barn & fritid. Vi har även ett webbaserat utbud på ca 155 distanskurser. Vi erbjuder gratis digital kurslitteratur i de flesta kurser genom vår egen lärplattform Exlearn. Kolla gärna in hela vårt utbud av utbildningar!

Translate »