Webbutveckling
Om ämnet
Ämnet webbutveckling behandlar de tekniker som används för att presentera och bearbeta information i webbläsaren samt utifrån dessa tekniker skapa och vidareutveckla statiska och dynamiska webbsidor, webbplatser eller webbapplikationer.
Ämnets syfte
Ämnet webbutveckling ska syfta till att eleverna utvecklar färdigheter i att skapa produkter med hjälp av olika webbtekniker. Eleverna ska ges möjlighet att utveckla kunskaper om olika webbteknikers konstruktion och funktionalitet samt kunskaper om samspelet mellan beställare, användare, formgivare och utvecklare. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla produkter som följer standarder, riktlinjer för god praxis, användbarhet och tillgänglighet även för användare med funktionsnedsättning. Undervisningen ska leda till att eleverna utvecklar kunskaper om relevanta lagar och andra bestämmelser samt förmåga att göra webbrelaterade etiska överväganden.
I undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla kunskaper om och färdigheter i att använda verktyg för att producera och kontrollera den kod på en webbplats som exekveras av webbklienten.
Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att utveckla kunskaper om projekt som arbetsmetod och tillfälle till arbete i projektform.
Kurskod: WEUWEB01, WEUWEB02
Poäng: 100 gymnasiepoäng
Studietakt: Valfri
Studieform: Distans
Kursfakta
Kursnamn: Webbutveckling 1
Kurskod: WEUWEB01
Studietakt: Valfri
Gymnasiepoäng: 100
Behörighetskrav
Svensk grundskola eller motsvarande kunskaper.
Kurslitteratur
Webbutveckling 1 – Lärobok
Förlag: Thelin läromedel
ISBN13: 978-91-7379-175-5
Webbutveckling 1 – Arbetsbok
Förlag: Thelin läromedel
ISBN: 978-91-7379-176-2
Kursfakta
Kursnamn: Webbutveckling 2
Kurskod: WEUWEB02
Studietakt: Valfri
Gymnasiepoäng: 100
Behörighetskrav
Betyg i Webbutveckling 1.
Kurslitteratur
Ingår i kursen.
Du studerar på distans via vår egen lärplattform Exlearn. Du har tillgång till handledning dagtid av behörig lärare via digitala verktyg. Det kan finnas möjlighet till viss handledning av behörig lärare via digitala verktyg utanför arbetstid (kväll/helg). För att kunna fullfölja dina studier krävs datorvana och tillgång till dator.
Du väljer själv i vilken takt du vill studera, det vill säga hur många veckor kursen/utbildningen ska pågå. Vanligtvis pågår en kurs mellan 5, 10, 15 eller 20 veckor. För mer information kontakta vuxenutbildningen i den kommun där du bor.
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Läs mer på www.csn.se
Vi erbjuder dessutom gratis digital kurslitteratur i de flesta kurser!