Besöksnäringen

Om kursen

Du lär dig om besöksnäringens olika arbetsuppgifter och yrkesroller och om de centrala organisationer som finns, samt om turismens utveckling och trender genom tiderna. Du läser om kända resmål både i Sverige och i världen och hur olika målgrupper har skilda krav på resor, aktiviteter och service. Du lär dig att både söka och kritiskt granska information samt sedan muntligt och skriftligt presentera den med hjälp av modern teknik.

Läs mer om kursen hos Skolverket.

Kurskod: AKTBEO0

Poäng: 100 gymnasiepoäng

Utbildningsform: Distans

Studietakt: Valfri

Kurslitteratur:

Turism Besöksnäring – Faktabok
Tengling M, Lindmark M, Tjörnhammar E
Liber AB
ISBN13: 978-91-47-10031-6

 

Du studerar på distans via vår egen lärplattform Exlearn. Du har tillgång till handledning dagtid av behörig lärare via digitala verktyg. Det kan finnas möjlighet till viss handledning av behörig lärare via digitala verktyg utanför arbetstid (kväll/helg). För att kunna fullfölja dina studier krävs datorvana och tillgång till dator.

 

 

Du väljer själv i vilken takt du vill studera, det vill säga hur många veckor kursen/utbildningen ska pågå. Vanligtvis pågår en kurs mellan 5, 10, 15 eller 20 veckor. För mer information kontakta vuxenutbildningen i den kommun där du bor.

 

 

Svensk grundskola eller motsvarande kunskaper.

För att vara behörig måste du sakna sådana kunskaper som utbildningen syftar till att ge. Dessutom ska du ha förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

 

 

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Läs mer på www.csn.se

Vi erbjuder dessutom gratis digital kurslitteratur i de flesta kurser!

 

 

Är du intresserad och vill ha mer information om hur du ansöker? Klicka här!

 

Translate »