Vad är
Yrkesutbildning?

Snabb väg till jobb!

En yrkesutbildning är kortare utbildningar som leder till en yrkestitel och stärker din kompetens mot ett specifikt yrke. Utbildningarna är oftast inte längre än ett par månader men kan vara allt från två veckor upp till ett par år, det beror helt på vilken yrkestitel man får i slutet.

Det finns yrkesutbildningar inom de flesta utbildningsområdena, i allt ifrån bar/servering till vård/omsorg. Det är ett bra alternativ för dig som på så kort tid som möjligt vill bli färdigutbildad. Yrkesutbildningar ger dig både teoretisk och praktisk erfarenhet, vilket många arbetsgivare efterfrågar.

 

För vem?

Yrkesutbildning hjälper dig som vill komma vidare i din yrkesutveckling eller stärka din ställning på arbetsmarknaden. Visste du att genom att gå en yrkesutbildning så ökar dina chanser till jobb med upp till 65%!

Genom den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen så knyter du viktiga kontakter inom den bransch du valt att arbeta i. Många yrkesutbildningar kan du söka och påbörja omgående.

Nyfiken på dina chanser till jobb efter utbildning?

Genom Arbetsförmedlingens Yrkeskompassen kan du se framtidsutsikter för ca 200 olika yrken. Nedan listar vi några av yrkena med stor chans till jobb:

Translate »