Datorsamordning & support

Om kursen

I kursen lär du dig om kundmottagning och ärendehantering, både muntligt och via e-post. Du analyserar användarkrav och översätter dem till konkreta lösningar. Du lär dig att felsöka på ett metodiskt sätt och att sedan åtgärda och dokumentera. Fjärrstyrning av muspekare är ett exempel på pedagogisk handledning av IT-system, men också att göra manualer för användare med enkla texter, bilder, filmer, inspelade musrörelser och menyhantering. Du lär dig också att hantera licenser och utvärdera valet av IT-produkter som finns på marknaden.

Läs mer om kursen hos Skolverket.

Kurskod: DAODAT0

Poäng: 100 gymnasiepoäng

Utbildningsform: Distans

Studietakt: Valfri

 

Du studerar på distans via vår egen lärplattform Exlearn. Du har tillgång till handledning dagtid av behörig lärare via digitala verktyg. Det kan finnas möjlighet till viss handledning av behörig lärare via digitala verktyg utanför arbetstid (kväll/helg). För att kunna fullfölja dina studier krävs datorvana och tillgång till dator.

 

 

Du väljer själv i vilken takt du vill studera, det vill säga hur många veckor kursen/utbildningen ska pågå. Vanligtvis pågår en kurs mellan 5, 10, 15 eller 20 veckor. För mer information kontakta vuxenutbildningen i den kommun där du bor.

 

 

Betyg i Datorteknik 1a (DAODAT01a) eller Datorteknik 1b (DAODAT01b).

För att vara behörig måste du sakna sådana kunskaper som utbildningen syftar till att ge. Dessutom ska du ha förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

 

 

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Läs mer på www.csn.se

Vi erbjuder dessutom gratis digital kurslitteratur i de flesta kurser!

 

 

Är du intresserad och vill ha mer information om hur du ansöker? Klicka här!

 

Translate »