Digital kommunikationsteknik

Om kursen

Kursen bygger vidare på det du lärt dig i Datorteknik 1a eller i Dator- och nätverksteknik. Du lär dig om både trådbunden och trådlös datorkommunikation, men tyngdpunkten är på trådlösa nätverk och andra mobila kommunikationssätt. I början får du repetera en del fysikkunskaper inom elektromagnetism för att förstå exempelvis radiovågor och TV-signaler samt fiberoptik och laserljus. Datasäkerhet och kryptering är viktigt vid digital kommunikation. Du kommer att läsa om datorkommunikation via bluetooth likaväl som via satellit, om antennteknik och om mätning av signaler, spårning och felsökning.

Läs mer om kursen hos Skolverket.

Kurskod: DAODIG0

Poäng: 100 gymnasiepoäng

Utbildningsform: Distans

Studietakt: Valfri

Kurslitteratur:

Digital kommunikationsteknik V2013 Lärobok
Jan-Eric Thelin
Thelin Läromedel
ISBN13: 978-91-7379-233-2

Digital kommunikationsteknik V2013 Arbetsbok
Jan-Eric Thelin
Thelin Läromedel
ISBN13: 978-91-7379-234-9

 

Du studerar på distans via vår egen lärplattform Exlearn. Du har tillgång till handledning dagtid av behörig lärare via digitala verktyg. Det kan finnas möjlighet till viss handledning av behörig lärare via digitala verktyg utanför arbetstid (kväll/helg). För att kunna fullfölja dina studier krävs datorvana och tillgång till dator.

 

 

Du väljer själv i vilken takt du vill studera, det vill säga hur många veckor kursen/utbildningen ska pågå. Vanligtvis pågår en kurs mellan 5, 10, 15 eller 20 veckor. För mer information kontakta vuxenutbildningen i den kommun där du bor.

 

 

Betyg i Datorteknik 1a (DAODAT01a) eller Dator- & nätverksteknik (DAODAC0).

För att vara behörig måste du sakna sådana kunskaper som utbildningen syftar till att ge. Dessutom ska du ha förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

 

 

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Läs mer på www.csn.se

Vi erbjuder dessutom gratis digital kurslitteratur i de flesta kurser!

 

 

Är du intresserad och vill ha mer information om hur du ansöker? Klicka här!

 

Translate »