Frukost & bufféservering

Om kursen

Kursen handlar både om frukostbufféer och andra bufféer. Du lär dig tillagning, uppläggning och dukning av svenska frukosträtter, men får också lära dig om frukostvanor i olika länder. Du lär dig jobba på ett rationellt och säkert sätt vad gäller exempelvis bärteknik, hygien, klädsel, alkoholservering och bemötande. Kunskap om specialkost ingår.

Läs mer om kursen hos Skolverket.

Kurskod: SERFRU0

Poäng: 100 gymnasiepoäng

Utbildningsform: Distans

Studietakt: Valfri

Kurslitteratur:

Kursen har ingen speciell kurslitteratur, gratis material finns tillgängligt via vår lärplattform Exlearn.

 

Du studerar på distans via vår egen lärplattform Exlearn. Du har tillgång till handledning dagtid av behörig lärare via digitala verktyg. Det kan finnas möjlighet till viss handledning av behörig lärare via digitala verktyg utanför arbetstid (kväll/helg). För att kunna fullfölja dina studier krävs datorvana och tillgång till dator.

 

 

Du väljer själv i vilken takt du vill studera, det vill säga hur många veckor kursen/utbildningen ska pågå. Vanligtvis pågår en kurs mellan 5, 10, 15 eller 20 veckor. För mer information kontakta vuxenutbildningen i den kommun där du bor.

 

 

Godkänt i Logi (RECLOG0).

För att vara behörig måste du sakna sådana kunskaper som utbildningen syftar till att ge. Dessutom ska du ha förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

 

 

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Läs mer på www.csn.se

Vi erbjuder dessutom gratis digital kurslitteratur i de flesta kurser!

 

 

Är du intresserad och vill ha mer information om hur du ansöker? Klicka här!

 

Translate »