Konstarterna & samhället

Om kursen

Du lär dig om sambandet mellan samhällsförändringen och de konstnärliga uttrycksformerna, både i nutid och historiskt. Det handlar om etablerade konstformer som måleri, litteratur, teater och musik, men också om populärkultur. Du läser även om upphovsrätt, yttrandefrihet, demokrati och censur och om vilka förutsättningar konstnärer har idag att utöva sitt arbete.

Läs mer om kursen hos Skolverket.

Kurskod: KOSKOS0

Poäng: 50 gymnasiepoäng

Utbildningsform: Distans

Studietakt: Valfri

Kurslitteratur:

Idéer och skapande (2008)
Lars-Göran Alm
Natur Kultur Läromedel
ISBN: 9789127412934

 

Du studerar på distans via vår egen lärplattform Exlearn. Du har tillgång till handledning dagtid av behörig lärare via digitala verktyg. Det kan finnas möjlighet till viss handledning av behörig lärare via digitala verktyg utanför arbetstid (kväll/helg). För att kunna fullfölja dina studier krävs datorvana och tillgång till dator.

 

 

Du väljer själv i vilken takt du vill studera, det vill säga hur många veckor kursen/utbildningen ska pågå. Vanligtvis pågår en kurs mellan 5, 10, 15 eller 20 veckor. För mer information kontakta vuxenutbildningen i den kommun där du bor.

 

 

Svensk grundskola eller motsvarande kunskaper. Betyg i kursen kan inte ingå i elevens examen tillsammans med betyg i kursen Samtida kulturuttryck (KOSSAT0).

För att vara behörig måste du sakna sådana kunskaper som utbildningen syftar till att ge. Dessutom ska du ha förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

 

 

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Läs mer på www.csn.se

Vi erbjuder dessutom gratis digital kurslitteratur i de flesta kurser!

 

 

Är du intresserad och vill ha mer information om hur du ansöker? Klicka här!

 

Translate »