Du läser om sambandet mellan kost och hälsa ur globalt, regionalt och individuellt perspektiv. Globalt behandlas olika orsaker till svält och undernäring. Regionalt fokuseras på friskvård och västvärldens hälsoproblem. Individuellt förtydligas vad som styr våra matvanor och kopplingen mellan mat, näring och energi samt vilken kost som är lämplig vid olika skeenden i livet. Ämnen som tas upp är näringsbehov, livsmedelshygien, hantering av livsmedel, kulturella aspekter, specialkost, tillagning och servering, svälj- och matsmältningsbesvär samt munhygien och munvård hos äldre och sjuka.
Läs mer om kursen hos Skolverket.
Den här utbildningen ges på distans via vår egen lärplattform Exlearn. Under dagtid finns behörig lärare tillgänglig via digitala verktyg för handledning. I vissa fall finns det även möjlighet till handledning av behörig lärare utanför arbetstid, exempelvis under kvällar och helger.
Du väljer själv i vilken takt du vill studera. Det innebär att du kan bestämma hur många veckor du vill ägna åt en kurs eller utbildning. Oftast sträcker sig kurserna över 5, 10, 15 eller 20 veckor, men du kan anpassa studietiden efter dina egna behov och förutsättningar. För att få mer detaljerad information kan du kontakta vuxenutbildningen i din kommun.
Är din kurslitteratur kopplad till Gleerups så kan du köpa den digitalt via oss för 150kr/bok. Om din kurslitteratur inte är kopplad till Gleerups så behöver du köpa den på egen hand.
Näringslära (uppl. 2)
Christensson I, Sundling I-M
Liber AB
ISBN13: 9789147092482
Arena Utbildning är en del av Arenakoncernen.