Nätverkssäkerhet

Om kursen

Kursen bygger vidare på det du lärt dig i kursen Nätverksteknik. Kursen handlar om säkerhet och du lär dig att utestänga hackare från ditt system. Det handlar vanligtvis om kryptering, brandväggar och routrar. I kursen ingår val av mjukvara och hårdvara, programvaror för styrning och övervakning av nättrafik, produktutvärdering, anslutningar med VPN eller liknande, TCP och olika portar, risker i nätverk, säkerhetspolicy, incidenthantering, identifikation för inloggning, brandväggar, virusskydd, kryptering och NAT. Kursboken är på engelska.

Läs mer om kursen hos Skolverket.

Kurskod: NAINAE0

Poäng: 100 gymnasiepoäng

Utbildningsform: Distans

Studietakt: Valfri

Kurslitteratur:

Network Security First-Step 2nd Edition
CISCO PRESS
ISBN13: 9781587204104

 

Du studerar på distans via vår egen lärplattform Exlearn. Du har tillgång till handledning dagtid av behörig lärare via digitala verktyg. Det kan finnas möjlighet till viss handledning av behörig lärare via digitala verktyg utanför arbetstid (kväll/helg). För att kunna fullfölja dina studier krävs datorvana och tillgång till dator.

 

 

Du väljer själv i vilken takt du vill studera, det vill säga hur många veckor kursen/utbildningen ska pågå. Vanligtvis pågår en kurs mellan 5, 10, 15 eller 20 veckor. För mer information kontakta vuxenutbildningen i den kommun där du bor.

 

 

Godkänt i Nätverksteknik (NAINAR0).

För att vara behörig måste du sakna sådana kunskaper som utbildningen syftar till att ge. Dessutom ska du ha förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

 

 

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Läs mer på www.csn.se

Vi erbjuder dessutom gratis digital kurslitteratur i de flesta kurser!

 

 

Är du intresserad och vill ha mer information om hur du ansöker? Klicka här!

 

Translate »