Yrkespaket Aktivitet & upplevelser

Ge deltagarna ett lyckat äventyr!

Målet är att arbeta med småföretagande inom besöksnäringen, till exempel med olika typer av aktiviteter och upplevelser. Du kan arbeta med att planera, organisera och informera om möten och evenemang, leda aktiviteter, upplevelser och resor. Att bemöta och ge service till gäster och kunder i olika situationer är grunden. Utbildningen ger dig som vill bli egen företagare en bra grund inom entreprenörskap, ekonomi, bokföring och marknadsföring.

Nationella yrkespaket

Skolverket har, i samråd med branschkunniga, utformat nationella yrkespaket för sammanhållna yrkesutbildningar, som motsvarar kompetenskraven i arbetslivet. Läs mer hos Skolverket.

Aktiviteter och upplevelser är ett nationellt yrkespaket på 1400 poäng och tar 70 veckor på heltid eller 140 veckor på halvtid.

Kursnamn: Aktiviteter & upplevelser

Kurskod: HTXAAN

Poäng: 1400 gymnasiepoäng

Utbildningsform: Distans

Studietakt: Heltid, Halvtid

 

Kurs Kurskod Poäng
Service och bemötande 1 SEVSEV01 100
Besöksnäringen AKTBEO0 100
Engelska 6 ENGENG06 100
Entreprenörskap ENTENR0 100
Konferens och evenemang KONKOF0 100
Logi RECLOG0 100
Resmål och resvägar RESREM0 100
Aktiviteter och upplevelser AKTAKT0 100
Hållbar turism RESHAL0 100
Marknadsföring och försäljning RESMAS0 100
Reseproduktion och försäljning RESRES0 100
Drycker och ansvarsfull alkoholservering DRYDRC0 100
Entreprenörskap och företagande FÖRENT0 100
Företagsekonomi 1 FÖRFÖR01 100

Övriga språkkunskaper är en fördel.

 

 

Arbetsförmedlingens webb kan du läsa deras prognoser. Du hittar inga prognoser för egna företagare, men du kan söka på yrken som resesäljare, reseledare, turistinformatör, tågvärd och guide.

 

 

Godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk från grundskolan eller från grundläggande vuxenutbildning.

 

 

Du studerar på distans via vår egen lärplattform Exlearn. Du har tillgång till handledning dagtid av behörig lärare via digitala verktyg. Det kan finnas möjlighet till viss handledning av behörig lärare via digitala verktyg utanför arbetstid (kväll/helg). För att kunna fullfölja dina studier krävs datorvana och tillgång till dator.

 

 

Du kan välja att studera utbildningen på heltid eller halvtid. Observera att lokala avvikelser kan förekomma. För mer information kontakta vuxenutbildningen i den kommun där du bor.

 

 

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

 

 

Du får betyg i varje kurs. Dessutom får du dokumentet ”Sammanhållen yrkesutbildning – bilaga till utdrag ur betygskatalog”. Det är ett dokument som visar att du läst samtliga kurser inom yrkespaketet. Du måste själv beställa dokumentet av din kommun. Hänvisa till den här länken samt texten längst ner i Skolverkets författningssamling SKOLFS 2012:8.

För att uppnå en fullständig gymnasieexamen (om du vill bli behörig till utbildning på universitet och yrkeshögskola) behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser.

 

 

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Läs mer på www.csn.se

Vi erbjuder dessutom gratis digital kurslitteratur i de flesta kurser!

 

 

Är du intresserad och vill ha mer information om hur du ansöker? Klicka här!

 

Translate »