Yrkespaket Våningsservice

Service, bemötande, städning och frukost – en bred hotellutbildning!

Det första intrycket en kund får sätter ofta förväntan på hela upplevelsen. Som våningspersonal sköter du städning och underhåll av rum och utrymmen på hotell, vandrarhem, konferensanläggningar, SPA-anläggningar och kryssningsfartyg. Utbildningen är bred för arbete även i receptionen, vid frukostbuffén och med konferenser och andra evenemang.

Nationella yrkespaket

Skolverket har, i samråd med branschkunniga, utformat nationella yrkespaket för sammanhållna yrkesutbildningar, som motsvarar kompetenskraven i arbetslivet. Läs mer hos Skolverket.

Våningsservice är ett nationellt yrkespaket på 700 poäng och tar 35 veckor på heltid eller 70 veckor på halvtid.

Kursnamn: Hotell bas – våningsservice

Kurskod: HTXAHN

Poäng: 700 gymnasiepoäng

Utbildningsform: Distans

Studietakt: Heltid, Halvtid

 

Kurs Kurskod Poäng
Service och bemötande 1 SEVSEV01 100
Logi RECLOG0 100
Reception 1 RECREC01 100
Frukost- och bufféservering SERFRU0 100
Våningsservice 1 VAIVAI01 100
Våningsservice 2 VAIVAI02 100
Våningsservice 3 VAIVAI03 100

 
Övriga språkkunskaper är en fördel.

 

 

Arbetsförmedlingens webb kan du läsa deras prognoser. Sök på städare, hotellreceptionist. kallskänka, köks- och restaurangbiträden.

 

 

Godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk från grundskolan eller från grundläggande vuxenutbildning.

 

 

Du studerar på distans via vår egen lärplattform Exlearn. Du har tillgång till handledning dagtid av behörig lärare via digitala verktyg. Det kan finnas möjlighet till viss handledning av behörig lärare via digitala verktyg utanför arbetstid (kväll/helg). För att kunna fullfölja dina studier krävs datorvana och tillgång till dator.

 

 

Du kan välja att studera utbildningen på heltid eller halvtid. Observera att lokala avvikelser kan förekomma. För mer information kontakta vuxenutbildningen i den kommun där du bor.

 

 

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

 

 

Du får betyg i varje kurs. Dessutom får du dokumentet ”Sammanhållen yrkesutbildning – bilaga till utdrag ur betygskatalog”. Det är ett dokument som visar att du läst samtliga kurser inom yrkespaketet. Du måste själv beställa dokumentet av din kommun. Hänvisa till den här länken samt texten längst ner i Skolverkets författningssamling SKOLFS 2012:8.

För att uppnå en fullständig gymnasieexamen (om du vill bli behörig till utbildning på universitet och yrkeshögskola) behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser.

 

 

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Läs mer på www.csn.se

Vi erbjuder dessutom gratis digital kurslitteratur i de flesta kurser!

 

 

Är du intresserad och vill ha mer information om hur du ansöker? Klicka här!

 

Translate »