Ämnet handlar både om frukostbufféer och andra bufféer. Du lär dig tillagning, uppläggning och dukning av svenska rätter, men får också lära dig om vanor i olika länder. Du lär dig jobba på ett rationellt och säkert sätt vad gäller exempelvis bärteknik, hygien, klädsel, alkoholservering och bemötande. Kunskap om specialkost ingår.
Ämnet finns i nivå 1 och 2. Läs mer om ämnet hos Skolverket.
Den här utbildningen ges på distans via vår egen lärplattform Exlearn. Under dagtid finns behörig lärare tillgänglig via digitala verktyg för handledning. I vissa fall finns det även möjlighet till handledning av behörig lärare utanför arbetstid, exempelvis under kvällar och helger.
Du väljer själv i vilken takt du vill studera. Det innebär att du kan bestämma hur många veckor du vill ägna åt en kurs eller utbildning. Oftast sträcker sig kurserna över 5, 10, 15 eller 20 veckor, men du kan anpassa studietiden efter dina egna behov och förutsättningar. För att få mer detaljerad information kan du kontakta vuxenutbildningen i din kommun.
Är ämnets kurslitteratur kopplad till Gleerups så kan du köpa den digitalt via oss för 149-249kr/bok. Om kurslitteraturen inte är kopplad till Gleerups så behöver du köpa den på egen hand.
Servering nivå 1, Gy25. ISBN: 9789151113098